Gratin de ţelină şi cartofi

gratin de telina si cartofi jpeg

Îţi recomandăm să încerci o garnitură delicioasă, care se prepară foarte repede, în doar 1 oră şi 5 minute. Este extrem de gustoasă atunci când o serveşti în combinaţie cu orice tip de carne sau cu un peşte alb, cum ar fi codul. Merită să încerci, mai ales că rădăcina de ţelină este extrem de gustoasă în mâncăruri.

Gratin de ţelină şi cartofi - Ingrediente

1 kg cartofi, descojiţi şi tăiaţi felii de 1 cm 1 rădăcină mare de ţelină, curăţată şi tăiată felii de 1 cm 1 ceapă curăţată şi tăiată fin sare grunjoasă piper negru măcinat 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi 75 g brânză cheddar, dată prin răzătoare 600 ml smântână pentru gătit, cu 36-38% grăsime 1 legătură mică de pătrunjel

Cum se prepară acest gratin de ţelină şi cartofi

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi feliile de cartofi, pe cele de ţelină şi ceapa într-o tavă sau vas de ceramică termorezistent. Condimentezi cu o cantitate generoasă de sare şi de piper. Adaugi usturoiul, 3 sferturi din brânza cheddar rasă, smântâna şi cozile de pătrunjel tocate.

Amesteci totul cu o lingură, ca să se combine aromele. Presari peste legume restul de cheddar şi dai tava la cuptor 50 de minute, până se rumeneşte. Presari frunzele de pătrunjel alese în prealabil. Serveşti acest gratin de ţelină şi cartofi cald, direct din vas.

Sursa: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com