Guguluf cu ciocolată şi mere

Chocolate fancy bread with apples jpeg

Îţi aminteşti cu nostalgie de vremurile copilăriei când bunica sau mama îţi preparau deserturi delicioase cu mere? Reţeta propusă de noi poate fi o reţetă nouă pentru tine, sau , de ce nu, îmbunătăţită.

Ingrediente

200 g unt 250 g zahăr 250 ml lapte 4 ouă 500 g făină 1 zahar vanilat 4 linguri cacao 1 praf de copt 2-3 mere 1 linguriţă scorţişoară 3 linguri de zahăr, pentru mere esenţă de rom

Pentru ornat

100 g ciocolată menaj

50 ml lapte

zahăr pudră

Mod de preparare

Cureţi de coajă merele şi le dai prin răzătoare. Le pui într-un vas şi adaugi zahăr. După ce şi-au lăsat zeama, le scurgi bine. Amesteci untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Pui apoi treptat cele 4 ouă, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi, presari în ploaie cacaua şi torni esenţa de rom. Adaugi merele rase, scorţişoara şi amesteci.

Ungi cu unt o formă de guguluf sau de tort şi torni aluatul. Laşi la cuptor, 40-45 de minute.

Pentru ornat, topeşti în lapte ciocolata de menaj zdrobită, şi, după ce s-a răcit, o torni peste guguluf. Pudrezi cu zahăr şi serveşti.

sursa foto: Profimedia