Gustări cu brânză
Nu-i masă festivă dacă nu ai şi câteva aperitive aspectuoase, altfel decât în restul anului. Ideile noastre vor bucura simţurile şi vor deschide apetitul.
Ingrediente
300 g biscuiţi săraţi aperitiv 500 g brânză de vaci 150 g telemea de oi rasă 1 legătură mărar 50 g unt
200 g miez de nucă
3 ardei graşi roşii
2 legături pătrunjel
Mod de preparare
Amesteci brânza de vaci scursă bine cu untul moale, cu telemeaua de oi rasă şi cu mărarul tocat mărunt. Ardeii îi tai cubuleţe foarte mici şi-i pui într-un castronel. Toci mărunt pătrunjelul şi îl pui în alt castron. Miezul de nucă îl zdrobeşti sau îl dai prin maşină şi-l aşezi separat într-un castron. Formezi biluţe de brânză de mărimea unei nuci mai mari şi le treci prin ardeiul roşu, nucă şi verdeaţă (ca în imagine). Le aşezi pe biscuiţi şi le ţii la rece până vor fi servite.