Gyros grecesc cu carne de pui, un deliciu în lipie

1200px pita giros jpeg

Dacă nu ai mai încercat niciodată acest preparat, acum e momentul să îl testezi! După ce vei muşca prima dată din acest gyros grecesc cu carne de pui, vei descoperi cât de gustos este. Chiar şi celor mici le va plăcea!

Ingrediente (4 porţii)

4 lipii sau pita 1 lingură ulei de măsline 450 g piept de pui, tăiat cuburi de 2-3 cm 1 căţel de usturoi, tocat coajă rasă de lămâie sare piper măcinat ½ linguriţă oregano uscat 1 roşie, tăiată cubuleţe 1 castravete mic, feliat ½ ceapă roşie, tocată 60 g brânză feta

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi carnea tăiată de pui, usturoiul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi oregano. Căleşti şi amesteci ingredientele până când carnea de pui nu mai este roz în centru şi este făcută.

Încălzeşti lipia sau pita în cuptorul cu microunde, câteva secunde. Împarţi amestecul de carne şi legume pe cele 4 lipii, în mod egal. Presari la fiecare porţie roşie, castravete, ceapă şi brânză feta. Serveşti, dacă vrei, cu sos tzatziki.

sos tzatziki

Sursa + foto: life-in-the-lofthouse.com

life-in-the-lofthouse.com

Gyros cu carne de porc şi miel, cu sos tzatziki FOTO

Gyros cu carne de porc şi miel, cu sos tzatziki FOTO

Giros cu sos tzatziki

Giros cu sos tzatziki