Haloumi cu chilli la grătar şi salată de dovlecei

1 captura de ecran din 2019 06 20 la 18 02 01 png png

Data viitoare când încingi grătarul, încearcă să prepari şi această reţetă delicioasă de haloumi pe grill cu chilli. Brânza haloumi este foarte gustoasă şi sănătoasă, aşa că poate fi un substitut perfect pentru carne. Iată reţeta pe care v-o propunem astăzi.

Ingrediente:

125 ml zeamă de lămâie 90 g miere 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ardei chilli 750 g brânză haloumi tăiată felii 2 dovlecei 170 g sparanghel 1 legătură de mentă 50 g frunze de măcriş

Mod de preparare:

Combină într-un borcan zeama de lămâie, mierea, uleiul, usturoiul pisatşi ardeiul chilli tocat mărunt. Amestecă şi lasă deoparte.

Pune haloumi într-un vas termorezistent. Adaugă jumăate din amestecul cu lămâie peste brânză, acoperă cu o folie alimentară şi lasă la frigider pentru o oră.

Curăţă dovleceii şi sparanghelul cu unealta de curăţat legume, formând fâşii din ambele. Combină sparanghelul şi dovlecelul cu menta într-un castron.

Găteşte haloumi pe grătar sau pe tigaia grill la foc potrivit cam 1 minut jumătate pe fiecare parte. Toarnă peste brânză marinata în care a stat şi găteşte 1 minut cât să se caramelizeze.

Serveşte brânza haloumi cu salata peste care ai turnat restul de dressing cu miere şi lămâie. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/barbecued-haloumi-recipe-30996

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/barbecued-haloumi-recipe-30996