Halva de casă grecească

Halvaua aduce cu sine toată aroma orientului. Este un desert deosebit de apreciat, mai ales halvaua de casă grecească.
De ce ai nevoie pentru halva de casă grecească
1 cană zahăr
1 cană miere
1 cană apă
2 linguriţe scorţişoară
100g unt
250g migdale
1 cană griş
Cum se prepară halva de casă grecească
Topeşti zahărul şi torni apa. Pui mierea şi scorţişoara şi fierbi pe foc mic aproximativ 15 minute. Între timp, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi 200g de migdale zdrobite, grişul şi laşi totul pe foc mic până se rumeneşte.
Torni peste griş siropul cu miere, amesteci bine şi mai laşi pe foc mic 10 minute, cât să se lege. Întinzi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi o dai la rece pentru două ore. O răstorni pe un platou şi o decorezi cu migdalele rămase tăiate felii.