Hamburger de post
Chiar dacă încă de aflăm în perioada postului, asta nu înseamnă că trebuie să ne abţinem de la anumite preparate, pe care le putem înlocui cu varianta lor vegetală. Iar acest hamburger de post te va cuceri de-ndată.
De ce ai nevoie pentru hamburger de post
ulei de măsline
1/2 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
1 linguriţă chilli
1 ardei
½ linguriţă oregano
100 g boabe porumb
400 g fasole fiartă
coriandru
sare
piper
100 g pesmet
Cum se prepară hamburger de post
Căleşti în ulei ceapa tocată aproximativ 3 minute, după care adaugi usturoiul şi-l sotezi 30 de secunde. Adaugi pudra de chilli, oregano şi ardeiul tocat şi mai ţii pe foc alte 30 de secunde. Pasezi fasolea fiartă în blender şi o pui în tigaie, după care pui porumbul scurs, coriandru şi sare şi piper după gust. După ce s-au omogenizat ingredientele, încorporezi pesmetul. Dai deoparte şi după ce s-a răcorit compoziţia o împarţi în şase părţi egale, din care formezi chiftele. Ţii la frigider 30 de minute, după care prăjeşti chiftelele în ulei încins. Adaugi în burger orice ingrediente doreşti.