Hamburger vegetarian

un hamburger altfel jpeg

Chiar dacă nu eşti vegetarian, vei îndrăgi cu siguranţă acest hamburger altfel. O combinaţie de gusturi şi arome de care te vei îndragosti cu siguranţă şi la care vei apela ori de câte ori vei avea ocazie, fie că eşti vegetarian sau nu. Vei descoperi astfel, dacă nu ai făcut-o deja până acum, o leguminoasă foarte gustoasă: lintea.

Ingrediente:

3 căni de apă 1 cană linte 1 ceapă mică, tocată 1 ardei gras roşu, tocat 1 morcov, tocat 1 căţel de usturoi, pisat 1 linguri praf de chili 1 linguriţă boia dulce sau iute 2 linguri zahăr brun 1 conservă roşii bucăţi 1-2 linguri sos Worchester 1-2 linguriţe muştar 4-6 chifle

Mod de preparare:

image

Spală, mai întâi, lintea şi fierbe-o în 2 căni de apă. Când a aînceput să dea în clocot, redu flacăra la minim şi mai laşi pe foc 20 de minute. Nu o lăsa să se facă praf pentru că îşi pierde din savoare şi chiar şi din aspect. Ele oricum se vor mai găti puţin şi cu celelalte ingrediente.

image

Într-o tigaie mai mare, sotează ceapa, ardeiul şi morcovul în puţin ulei de măsline, timp de 5-10 minute. Adaugă usturoiul, pudra de chili, boiaua şi zahărul. Laşi pe foc 2 minute, timp în care amesteci incontinuu. Scurge lintea şi adaugă peste mixul cu ceapă. Adaugă roşiile împreună cu sosul lor, o cană cu apă, sosul Worchester şi muştarul. Fierbe la flacărăr medie timp de 20-30 de minute.

Serveşti cât e caldă cu o chiflă.

Sursa: prettyplainjanes.com