Hummus, mic dejun arăbesc

Dacă nu mai ştii ce să pregăteşti de mâncare dimineaţa, prepară hummus, un mic dejun arăbesc.
De ce ai nevoie pentru hummus, mic dejun arăbesc
400 g năut
2 linguri pastă de susan
1 căţel de usturoi zdrobit
1 praf de sare
3 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
Pudră de ardei iute, opţional
Pătrunjel şi coriandru, opţional
Nuci măcinate, opţional
Cum se prepară hummus, mic dejun arăbesc
Pune la înmuiat năutul din conservă, iar când este gata scurge-l şi pune-l într-un blender împreună cu pasta de susan, usturoiul, sare, zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Amestecă până obţii o pastă, iar pentru o consistenţă mai cremoasă adaugă câteva linguri de lichid din conservă. Mai pune deasupra puţin ulei de măsline şi opţional pudra de ardei iute, pătrunjelul sau nucile măcinate.