Humus libanez

humus oriental jpeg

Tahini este un preparat specific ţărilor din Oriental Mijlociu, o pastă uleioasă, uşor amăruie, obţinută prin zdrobirea seminţelor neprăjite (pastă alb-gălbuie) sau prăjite (pastă maronie) de susan. Se consumă ca atare, cu bucăţi de lipie, sau ca adaos la diferite piureuri (de exemplu humus).

Ingrediente

250 g boabe de năut fierte 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de susan (tahini) 2 linguri zeamă de lămâie piper sare

Preparare

Strecori boabele de năut de apa în care au fiert, păstrând zeama, apoi le mixezi în blender.Zdrobeşti căţeii de usturoi, îi freci cu puţină sare şi apoi îi încorporezi în piureul de năut. Adaugi treptat zeama de lămâie, alternând cu pasta de susan (tahini).Adaugi puţină zeamă în care au fiert boabele de năut, până se obţine o consistenţă cremoasă, şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg