Îngheţată de banane coapte, cu scorţişoară. Reţeta lui Jamie Oliver
Acest desert se situează undeva între iaurtul congelat şi clasica îngheţată. Însă reţeta pe care ţi-o prezentăm azi este foarte uşor de făcut, iar îngheţata de banane coapte te va cuceri încă de la primele linguriţe.
Îngheţată de banane coapte – Ingrediente (8 porţii)
5 banane coapte 2 portocale 4 linguri de miere 3 linguriţe scorţişoară pudră 300 ml lapte 250 g iaurt degresat ciocolată neagră (70% cacao) 1 praf sare
Îngheţată de banane coapte – Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade Celsius. Cureţi bananele şi le aşezi într-un vas termorezistent sau o tavă. Dai prin răzătoare coaja de portocală şi o laşi deoparte momentan. Apoi tai portocalele în jumătăţi şi storci zeama de la una şi jumătate.
Stropeşti bananele cu miere şi presari 2 linguriţe de scorţişoară, le dai la cuptorul încins 20 de minute, până se rumenesc şi se înmoaie, apoi le laşi să se răcească.
Pui bananele şi siropul lor într-un blender, apoi mixezi totul, încorporezi laptele şi iaurtul. Adaugi coaja de portocală, sucul de la jumătatea de portocală care ţi-a rămas, un praf de sare şi restul de scorţişoară, apoi amesteci bine.
Dacă nu ai un aparat de făcut îngheţată, dai amestecul la congelator într-un recipient adecvat, aproximativ 3 ore. La fiecare oră, scoţi îngheţata, o amesteci cu un tel, apoi o dai din nou la congelator.
Serveşti îngheţata de banane coapte în boluri, cu un pic de coajă de portocală pe deasupra şi, la final, dai prin răzătoare puţină ciocolată neagră, după gust.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com.