Ingheţată de caramel

chocolate terrine jpeg

Suntem în plină vara, numai bine să mai încercăm o îngheţată delicioasă şi dulce, precum caramelul.

Ai nevoie de

1 l lapte

6 ouă

200 g zahăr

1/2 baton vanilie

100  g nuci zdrobite

Pentru sirop

200 g zahăr

100 ml lapte

Topeşti 200 grame zahăr, iar când a devenit uşor arămiu torni peste el 100 ml lapte. Amesteci până obţii un sirop.

Pui pe foc litrul de lapte împreună cu zahărul şi vanilia. Când începe să fiarbă adaugi siropul de zahăr ars şi amesteci până se omogenizează. Dai vasul deoparte. Baţi ouăle spumă şi torni în ele laptele, amestecând continuu. Pui din nou compoziţia pe foc şi amesteci până se îngroaşă, fără însă să fiarbă. Laşi puţin să se răcească, o strecori printr-o sită deasă după care o amesteci cu nucile. Pentru un gust dulce-amărui, poţi prăji puţin nucile înainte să le adaugi în îngheţată. Când s-a răcit complet o pui într-o formă de chec şi o dai la congelator. Ca să obţii o textură cât mai fină este bine să o amesteci din când în când în primele 3 ore.

Dificultate mică

Timp de preparare 60’

4 porţii

Foto Stockfood