Învârtită cu brânză şi caise
![invartita cu branza si stafide jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/60924e20-f5f9-433b-a3e8-b3e8a38b5ed3/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Nu vrem să te ţinem prea mult în bucătărie pentru prepararea acestui desert, dar, cu siguranţă, vrem să te ţinem la masă.
Ingrediente
Pentru aluat 200 g unt 200 g smântână 1 ou 500 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat
500 g brânză dulce
200 g brânză sărată
2 ouă
100 g stafide
1 plic zahăr vanilat
esenţă de rom
caise din compot
zahăr pudră
Mod de preparare
Amesteci ingredientele pentru aluat (foloseşti doar 100 de grame de unt şi păstrezi o lingură şi jumătate de făină) până se formează o cocă tare. Freci restul de unt cu făina păstrată până obţii o pastă. Întinzi aluatul cu un sucitor, apoi ungi toată suprafaţa cu pasta de unt. Rulezi şi tai în două bucăţi egale. Închizi fiecare bucată la capete pentru a nu ieşi untul. Laşi la frigider 3 ore.
Între timp, prepari umplutura. Amesteci cele două feluri de brânză cu ouăle, stafidele, caisele scurse şi tăiate în bucăţele, zahărul vanilat şi esenţa de rom. Scoţi aluatul din frigider şi întinzi cu sucitorul fiecare bucată în parte. Umpli cu compoziţia de brânză, apoi rulezi uşor şi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Laşi la cuptor aproximativ 45 de minute, până se rumeneşte. Serveşti cu zahăr pudră pe deasupra.