„Jardinieră“ cu legume (de post)

jardiniera legume jpeg

Gata în numai jumătate de oră, acest fel de mâncare este binevenit în zilele de post.

Ingrediente

200 g boabe mazăre proaspătă sau congelată 2 morcovi 100 g fasole verde 3-4 cartofi 4 ridichi 1 linguriţă zahăr pătrunjel verde sare

Pentru sosul vinegretă

3 linguri ulei

2 linguri zeamă lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi mazărea şi fasolea verde în apă cu sare şi o linguriţă de zahăr, scurgi apa în care au fiert şi le aşezi într-un castron. Fierbi cartofii, cu tot cu coajă, şi morcovii,

în apă cu sare, după care îi strecori. Cureţi de coajă cartofii şi îi tai cuburi, iar morcovii îi tai felii.

Separat, prepari un sos vinegretă, mixând uleiul cu zeama de lămâie, sarea şi piperul, după gust. Amesteci mazărea, fasolea verde, cartofii şi morcovii, adaugi ridichile tăiate cubuleţe şi pătrunjelul verde, după care asezonezi cu sosul vinegretă.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg