„Jardinieră“ cu legume (de post)

Gata în numai jumătate de oră, acest fel de mâncare este binevenit în zilele de post.
Ingrediente
200 g boabe mazăre proaspătă sau congelată 2 morcovi 100 g fasole verde 3-4 cartofi 4 ridichi 1 linguriţă zahăr pătrunjel verde sare
Pentru sosul vinegretă
3 linguri ulei
2 linguri zeamă lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi mazărea şi fasolea verde în apă cu sare şi o linguriţă de zahăr, scurgi apa în care au fiert şi le aşezi într-un castron. Fierbi cartofii, cu tot cu coajă, şi morcovii,
în apă cu sare, după care îi strecori. Cureţi de coajă cartofii şi îi tai cuburi, iar morcovii îi tai felii.
Separat, prepari un sos vinegretă, mixând uleiul cu zeama de lămâie, sarea şi piperul, după gust. Amesteci mazărea, fasolea verde, cartofii şi morcovii, adaugi ridichile tăiate cubuleţe şi pătrunjelul verde, după care asezonezi cu sosul vinegretă.