Jeleu asortat

Jelly with Various Fruits jpeg

Răsfaţă-ţi prichindeii cu această reţetă gustoasă de jeleuri asortate!

Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii

Ingrediente

150 g căpşuni

100 g struguri

200 g piersici din compot

150 g pulpă de ananas

400 ml zeamă de compot de piersici

1 lingură zahăr brun

1 lingură zeamă de lămâie

30 g gelatină pulbere

Mod de preparare

Speli căpşunile, boabele de struguri şi le pui la scurs. Tai piersicile, ananasul, căpşunile şi strugurii bucăţi, după preferinţă.

Amesteci zeama de compot de piersici cu zahărul brun şi zeama de lămâie. Înmoi gelatina în apă conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care o topeşti, dar fără să o dai în clocot.

Împarţi fructele în forme de brioşe de silicon, amesteci zeama de compot cu gelatina şi torni peste fructele din forme. Le aşezi pe o tavă şi le introduci la frigider ca să se întărească. Le răstorni pe un platou şi le poţi servi cu iaurt, frişcă, brânză de vaci sau sos de vanilie.