Jeleu asortat

Răsfaţă-ţi prichindeii cu această reţetă gustoasă de jeleuri asortate!
Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii
Ingrediente
150 g căpşuni
100 g struguri
200 g piersici din compot
150 g pulpă de ananas
400 ml zeamă de compot de piersici
1 lingură zahăr brun
1 lingură zeamă de lămâie
30 g gelatină pulbere
Mod de preparare
Speli căpşunile, boabele de struguri şi le pui la scurs. Tai piersicile, ananasul, căpşunile şi strugurii bucăţi, după preferinţă.
Amesteci zeama de compot de piersici cu zahărul brun şi zeama de lămâie. Înmoi gelatina în apă conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care o topeşti, dar fără să o dai în clocot.
Împarţi fructele în forme de brioşe de silicon, amesteci zeama de compot cu gelatina şi torni peste fructele din forme. Le aşezi pe o tavă şi le introduci la frigider ca să se întărească. Le răstorni pe un platou şi le poţi servi cu iaurt, frişcă, brânză de vaci sau sos de vanilie.