Jeleu de fructe
Nu te sfii să foloseşti kiwi în deserturile tale! Are mai multă vitamină C decât portocala, ajutând la dezvoltarea şi buna sănătate a cartilagiilor, oaselor, dinţilor şi a gingiilor. Deliciosul fruct scade nivelul trigliceridelor din sânge şi nu otrăveşte organismul cu reziduuri de pesticide. Specialiştii americani arată că fructul de kiwi prezintă concentraţiile cele mai mici de chimicale provenite din tratamentele agricole!
Ingrediente (1 tavă)
4 kiwi 1 grepfrut roz 3 portocale 1 ananas 100 g coacăze roşii, congelate 500 ml compot 4 linguri gelatină
Mod de preparare
Înmoi gelatina în compotul cald. Fructele le tai felii şi le pui în straturi, împreună cu coacăzele dezgheţate într-o tavă cu pereţii înalţi. Gelatina o aşezi pe baie de aburi la foc mic aproximativ cinci, şapte minute, apoi o torni peste fructe. Dai jeleul la frigider trei ore. Înainte să-l pui pe platou, înmoi tava timp de două secunde într-un vas cu apă clocotită, pentru a se desprinde jeleul mai uşor.