„Jumări“ cu ceapă verde

omleta jpeg

O dimineaţă pe fugă sau una tihnită de duminică poate fi întotdeauna salvată de un mic dejun unde care vedetele sunt ouăle.

Dificultate mică Preparare 15' Pentru 2 porţii

Ingrediente

4 ouă

50 g unt

100 g caşcaval

100 ml lapte

30 g făină

1 legătură ceapă verde

sare

piper

Mod de preparare

Tai caşcavalul cubuleţe mici, le treci prin lapte şi apoi prin făină. Repeţi operaţiunea de încă două ori. Făina, prin prăjire, va forma o crustă care va împiedica lipirea caşcavalului

de tigaie.

Încingi o tigaie 1-2 minute, apoi adaugi untul şi, după un minut, cubuleţele de caşcaval şi ceapa verde tocată (doar partea verde). Le prăjeşti 2-3 minute şi răstorni peste ele ouăle

bătute cu un praf de sare şi piper. Laşi să se închege bine dedesubt (dacă a absorbit caşcavalul tot untul, mai adaugi puţin înainte de a pune ouăle) şi începi să amesteci cu furculiţa

până când ouăle se coagulează bine.