„Jumări“ cu ceapă verde

O dimineaţă pe fugă sau una tihnită de duminică poate fi întotdeauna salvată de un mic dejun unde care vedetele sunt ouăle.
Dificultate mică Preparare 15' Pentru 2 porţii
Ingrediente
4 ouă
50 g unt
100 g caşcaval
100 ml lapte
30 g făină
1 legătură ceapă verde
sare
piper
Mod de preparare
Tai caşcavalul cubuleţe mici, le treci prin lapte şi apoi prin făină. Repeţi operaţiunea de încă două ori. Făina, prin prăjire, va forma o crustă care va împiedica lipirea caşcavalului
de tigaie.
Încingi o tigaie 1-2 minute, apoi adaugi untul şi, după un minut, cubuleţele de caşcaval şi ceapa verde tocată (doar partea verde). Le prăjeşti 2-3 minute şi răstorni peste ele ouăle
bătute cu un praf de sare şi piper. Laşi să se închege bine dedesubt (dacă a absorbit caşcavalul tot untul, mai adaugi puţin înainte de a pune ouăle) şi începi să amesteci cu furculiţa
până când ouăle se coagulează bine.