Lichior de ouă

lichior de oua jpeg

Ai pregătit bucate gustoase, dar ele trebuie musai însoţite de o băutură. Reţetele noastre sunt pentru băuturi care se servesc după o masă copioasă.

Ingrediente (6 porţii)

150 ml bourbon 150 ml coniac 400 ml frişcă lichidă 5 ouă 150 g zahăr 1 esenţă de vanilie ½ linguriţă nucşoară măcinată ½ linguriţă scorţişoară măcinată ½ cană lapte 1 praf de sare

Mod de preparare

Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporezi, turnând încet, alcoolul şi laşi la rece trei ore. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri puţin câte puţin, amestecând uşor, de jos în sus.

Baţi frişca şi ¾ o încorporezi în compoziţia de ouă, adaugi laptele şi amesteci ca să se omogenizeze. Laşi la rece o oră.Serveşti lichiorul cu frişcă deasupra, peste care presari nucşoară amestecată cu puţină scorţişoară. Sfat! Înainte de a-l servi, amestecă bine, pentru că alcoolul se lasă la fundul vasului.