Lipie cu salată şi ouă fierte

lipie cu ou jpeg

Micul dejun este numit cea mai importantă masă a zilei, iar nutriţioniştii recomandă să nu sărim de prea multe ori peste acesta. Chiar dacă timpul nu îţi permite să stai prea mult în bucătărie de dimineaţă, un preparat rapid cu lipie umplută cu salată şi ou îţi oferă o gustare săţioasă, care te va ajuta să îţi începi ziua cu forţe proaspete.

De ce ai nevoie pentru a pregăti lipie cu salată şi ou

6 ouă fierte

115 g brânză proaspătă de vaci

2-3 ardei graşi, roşii

1 legătură ceapă verde

frunze de ţelină, după gust

pătrunjel, după gust

1 lingură maioneză

2 lipii groase

4 foi salată creaţă

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti lipiile cu salată şi ou

Mărunţeşti ouăle fierte într-un bol. Adaugi brânza, ardeiul tăiat cubuleţe, ceapa verde tocată, pătrunjel, ţelină, maioneza, sare şi piper, după gust. Amesteci bine toate ingredientele. Îndoi lipiile pe jumătate şi le încălzeşti 1-2 minute pe grătar, dacă doreşti.

Aşezi foile de salată în interior, apoi salata cu ou şi formezi 2 sandvişuri. Serveşti imediat.

Sursa http://www.eggs.ca