Macaroane cremoase cu brânză la cuptor

Cine ar spune nu unei porţii de macaroane calde cu brânză cremoasă la cuptor? Sunt un deliciu pe care trebuie să-l prepari cât mai curând!
De ce ai nevoie pentru macaroane cu brânză
1 pachet macaroane
1 ceapă
2 căţei de usturoi
5 linguri unt
2 linguri ulei
50 g făină
500 ml lapte
50 g mascarpone
200 g brânză cedar
200 g brânză de vaci
100 g mozzarella
1 praf de sare
50 g pesmet
Cum se prepară macaroanele cu brânză la cuptor
Fierbi macaroanele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Topeşti untul, adaugi uleiul şi căleşti ceapa cu un praf de sare. Pui căţeii de usturoi pisaţi şi mai ţii pe foc 30 de secunde. Dai deoparte, torni laptele, pui făina şi aşezi din nou pe foc, amestecând energic 1-2 minute.
Adaugi mascarponele şi restul de brânză rasă şi amesteci până când se topeşte. Asezonezi cu sare, pui pesmetul, macaroanele tăiate şi pui totul într-o tavă. Dai la cuptor 30-35 de minute.