Madlene

Răsfaţă-te cu madlenele delicioase, alături de care poţi servi cafeaua. Cu un gust inconfundabil şi aromat, ele sunt alegerea ideală pentru un desert.
Ai nevoie de
250 g făină
250 g unt
250 g zahăr
6 ouă
coajă de portocală, rasă
zahăr vanilat
Într-un castron, baţi ouăle, apoi adaugi zahărul, amestecând până obţii o spumă. Adaugi făina şi continui să amesteci. Torni într-o oală untul topit, la foc mic. Adaugi amestecul iniţial peste unt şi amesteci uşor. Adaugi puţină sare, după gust. De asemenea, poţi adăuga şi coajă de portocală, rasă.
Le pui la copt, în forme speciale pentru madlene, unse în prealabil, cu unt. Torni doar ¾ în recipient, deoarece o să mai crească, atunci când se coc. Le laşi 15 minute, la copt, în cuptorul preîncălzit la 18- de grade. Apoi le mai laşi 10 minute să se răcească, după le scoţi din formele lor şi le pudrezi cu zahărul vanilat.
Sursă foto: Fine Dining Lovers