Madlene

l 5181 madeleine jpeg

Răsfaţă-te cu madlenele delicioase, alături de care poţi servi cafeaua. Cu un gust inconfundabil şi aromat, ele sunt alegerea ideală pentru un desert.

Ai nevoie de

250 g făină

250 g unt

250 g zahăr

6 ouă

coajă de portocală, rasă

zahăr vanilat

Într-un castron, baţi ouăle, apoi adaugi zahărul, amestecând până obţii o spumă. Adaugi făina şi continui să amesteci. Torni într-o oală untul topit, la foc mic. Adaugi amestecul iniţial peste unt şi amesteci uşor. Adaugi puţină sare, după gust. De asemenea, poţi adăuga şi coajă de portocală, rasă.

Le pui la copt, în forme speciale pentru madlene, unse în prealabil, cu unt. Torni doar ¾ în recipient, deoarece o să mai crească, atunci când se coc. Le laşi 15 minute, la copt, în cuptorul preîncălzit la 18- de grade. Apoi le mai laşi 10 minute să se răcească, după le scoţi din formele lor şi le pudrezi cu zahărul vanilat.

Sursă foto: Fine Dining Lovers

Fine Dining Lovers