Maioneză de casă, cea mai simplă reţetă
Maioneza se foloseşte în numeroase preparate, mai ales pentru cele de pus pe masa festivă. Fie că o foloseşti pentru delicioasa salată de boeuf, pentru ouă umplute sau pentru a decora o ruladă de pui, încearcă această reţetă simplă de maioneză de casă. Ai nevoie de doar trei ingrediente şi, atenţie, foloseşte apă şi ulei rece, de la frigider.
Ingrediente maioneză de casă
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri apă rece
- 1 linguriţă muştar
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 350 ml ulei rece, de la frigider
Mod de preparare maioneză de casă
Poţi folosi un robot de bucătărie sau mixerul. În primul caz, adaugă toate ingredientele, mai puţin uleiul, şi mixează aproximativ 10 secunde. Toarnă treptat uleiul rece până când se încorporează complet.Ai grijă să îl adaugi uşor pentru a evita ca maioneza să se taie.
Maioneza ta de casă este gata şi, după gust, mai poţi adăuga sare sau lămâie.