Mămăligă cu Cheddar
Mămăliga este o mâncare simplă, făcută inițial din mei sau alte cereale, înainte ca porumbul să fie adus în Europa. Mămăliga poate fi îmbunătățită cu diverse ingrediente: lapte, unt, smântână, zer, brânză, supă de pui.
Ingrediente pentru mămăligă cu Cheddar
375 ml lapte cu mai puțină grăsime
450 g dovleac, tăiat cubulețe
2 fire ceapă verde
15 g unt, la temperatura camerei
120 g mălai
1 lingură muștar Dijon
¼ linguriță praf de copt
4 ouă
80 g brânză Cheddar
Cum faci mămăligă cu Cheddar
Pui hârtie de copt într-o tavă, o ungi cu puțin ulei și așezi cubulețele de dovleac. Acoperi tava cu folie de aluminiu, iar sub ea pui un vas cu apă în cuptor. O lași la copt 25 de minute, scoți dovleacul și îl pui într-un vas acoperit pentru a se menține cald.
Bați într-un castron albușurile spumă, încorporezi gălbenușurile, brânza Cheddar, ceapa, muștarul și praful de copt. Lași deoparte.
Pui laptele și untul într-o oală mică la foc mediu și lași să dea într-un clocot. Adaugi, treptat, mălaiul în ploaie, amestecând continuu până se omogenizează. Dai focul mai mic și lași să clocotească până se îngroașă. Ornezi cu cubulețele de dovleac copt și servești preparatul cald.