Mâncare de cartofi cu zarzavat

Cartofi taranesti jpeg

Vara mâncarea are alt gust, atunci când toate ingredientele sunt proaspete. Nici nu-ţi închipui cât de bună este această mâncare de cartofi cu zarzavat.

De ce ai nevoie pentru mâncare de cartofi cu zarzavat

1 kg cartofi

1 ardei

1 ceapă

2-3 roşii

sare

piper

2 linguri ulei

pătrunjel

mărar

Cum se prepară mâncare de cartofi cu zarzavat

Cureţi cartofii, îi speli şi-i tai cubuleţe. Toci ceapa şi ardeiul. Pui toate legumele la fiert, cu apă cât să le acopere. Torni uleiul şi le laşi la clocotit la foc mic. Între timp descojeşti roşia şi o toci. Când furculiţa intră cu uşurinţă în cartofi adaugi roşiile, asezonezi cu sare şi piper după gust şi mai laşi puţin să fiarbă. Înainte să stingi focul presari verdeaţa tocată.