Mâncare de fasole verde cu orez

Fasolea verde este o sursă importantă de fibre şi vitamine, aşadar trebuie consumată cât mai des. Orezul este un ingredient de bază la nivel mondial, dar el are numeroase beneficii pentru organism, de la îngrijirea pielii la furnizarea energiei necesare în fiecare zi.
Combinaţia de fasole verde cu orez este una delicioasă, aşadar nu trebuie să ratezi această mâncare plină de vitamine şi foarte uşoară. Pe timpul postului sau pentru vegetarieni, mâncarea de fasole verde cu orez este una dintre cele mai bune alegeri pentru a te menţine în formă. În plus, furnizează proteinele şi substanţele nutritive necesare.
Ingrediente Mâncare de fasole verde cu orez:
- 160 de grame de orez brun
- 50 de grame de brânză
- Fasole verde
- Supă de legume sau cub de supă fiert în apă
Mod de preparare Mâncare de fasole verde cu orez:
Reţeta se poate face fără probleme şi cu orez alb, dar orezul brun integral este mult mai sănătos, deoarece conţine nutrienţi beneficiu organismului care rămân intacţi, spre deosebire de cel alb, care este rafinat. Procesul de rafinare presupune pierderea majorităţii substanţelor nutritive. Aşadar, orezul brun conţine mai multe fibre, minerale şi vitamine.
Într-o cratiţă se pune la călit o mână de fasole păstăi tăiate cât mai mic. Se pun 1-2 linguri de ulei de măsline şi un praf de sare. Se acoperă cu capac şi se lasă la foc mic. Într-o oală separat se pune supa de legume la fiert. Tăiaţi câteva legume şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mare. Se pun ceapă, morcovi, ardei, pătrunjel rădăcină. Se poate face şi cu cub de legume, dar nu este la fel de aromată.
Orezul se spală bine în mai multe ape şi când fasolea s-a înmuiat, se pune peste ea şi orezul. Se lasă 1-2 minute la călit împreună cu fasolea, apoi se toarnă câte un polonic din supa de legume fiartă. Se amestecă continuu, iar când scade apa, se adaugă un alt polonic de supă. Orezul trebuie să fiarbă maximum 20-25 de minute, în funcţie de tipul de orez pus.
La final, se ia de pe foc şi se presară brânza, care se va topi. Se poate servi şi cu puţin mărar tocat pentru cine vrea o aromă în plus. Poftă bună!