Mâncare de fasole verde cu roşii şi usturoi

mancare de fasole verde jpeg

Trebuie să încerci această reţetă simplă şi delicioasă. Aromatele teci de fasole verde se combină perfect cu roşiile şi usturoiul în acest fel de mâncare ideal pentru cină sau prânz.

Ingrediente

2 linguri ulei 1 ceapă mare, tăiată fin 12 căţei de usturoi (6 mărunţiţi) 1 ½ linguriţă boia dulce ¼ linguriţă piper cayenne 680 g fasole verde 450 g roşii din conservă, tăiate cubuleţe sare piper negru măcinat

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă adâncă. Adaugi ceapa tăiată şi o căleşti la foc potrivit, până devine sticloasă şi se înmoaie, aproximativ 8 minute. Adaugi usturoiul tocat, boiaua si piperul cayenne şi ţii pe foc 2 minute, amestecand. Adaugi fasolea verde şi 6 căţei de usturoi întregi şi mai ţii pe aragaz 2 minute, amestecând ca să se acopere tecile cu sosul.

Răstorni roşiile tăiate cu tot cu sosul lor în cratiţă şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra, acoperi vasul şi fierbi la foc mic 40 de minute, amestecând din când în când, până se înmoaie tecile de fasole verde. Condimentezi mâncarea cu sare şi piper, după gust. Serveşti tecile calde sau la temperatura camerei.

Sursa + foto: www.foodandwine.com

www.foodandwine.com