Mâncare de năut cu roşii

mancare de naut cu rosii jpeg

Ştiai că năutul mai este cunoscut şi sub denumirea de „mazărea berbecilor“, iar în Antichitate delicioasele boabe erau consumate ca medicament? Este bogat în proteine, săruri minerale şi în complexul de vitamine B. Năutul ajută digestia, protejează inima, este ideal pentru diabetici şi, de asemenea, este un aliat al celor care se luptă cu kilogramele în plus.

Ingrediente

400 g năut (1 conservă) 3 cepe 2 ardei graşi 4-5 căţei usturoi 3 roşii 1-2 linguri ulei sare piper ½ legătură pătrunjel

Mod de preparare

Încingi uleiul şi căleşti uşor cepele tăiate julien, apoi adaugi usturoiul feliuţe. Laşi până când ceapa devine sticloasă şi pui ardeii graşi fâşii şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe. Presari sare şi piper după gust şi amesteci.

Laşi 5 minute şi răstorni năutul scurs, fierbi alte 10 minute şi opreşti focul. Serveşti mâncărica decorată cu pătrunjel tăiat.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg