Mâncare de post cu zucchini

Zucchini Risotto 1 580x400 jpeg

În perioada postului ţi se pare că nu ştii niciodată ce să găteşti. Iată o mâncare de post cu zucchini.

De ce ai nevoie pentru mâncarea de dovlecei cu zucchini

1 kg zucchini

1 ceapă tocată

2 căţei de usturoi

4 linguri ulei

2 căni smântână vegetală

100 g brânză tofu

½ cană orez

2 linguri făină

1 praf de sare

piper

Cum se prepară mâncarea de post cu zucchini

Răzuieşte zucchini şi pune-i într-un bol mare. Stropeşte-i cu 2 linguriţe de sare şi foloseşte-ţi mâinile pentru a amesteca. Pune zucchini răzuiţi într-o strecurătoare pentru a se scurge de sucul în exces pentru 20 de minute. Păstrează sucul scurs de la dovlecei.

Clăteşte zucchini cu apă rece pentru 15 secunde şi scurge excesul de apă. Pune-i pe o farfurie pe care sunt aşezate prosoape de hârtie. Pune peste sucul de zucchini smântâna şi amestecă. Căleşte ceapa în ulei şi când devine uşor sticloasă adaugă usturoiul. După câteva minute adaugă zucchini şi mai lasă pe foc 5 minute. Încorporează făina şi amestecă. Dă deoparte tigaia şi pune smântâna, brânza tofu rasă, orezul şi sare şi piper după gust. Omogenizează şi dă la cuptor pentru 20 de minute.

Sursa: Recipe Tin Eats