Mâncărică de năut şi conopidă

Nu cred că te-ai gândit vreodată la această combinaţie. Este una deloc îndrăzneaţă, dar foarte reuşită. Această mâncărică de năut şi conopidă poate fi ideală în zilele de post.
Ingrediente
1 lingură ulei 2 linguiţe praf de curry 1 ceapă tăiată solzişori 1 linguriţă ghimbir răzuit 1 1/2 căni năut fiert 1 conopidă curăţată, spălată şi tăiată în bucheţele 1 cutie roşii curăţate şi tăiate cubuleţe sare piper 1 foaie dafin 1/2 cană apă 1/2 cană coriandru tocat 2 linguriţe mentă tocată
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiţă la flacără medie. Adaugi praful de curry în ulei şi laşi un minut. Adaugi ceapa şi amesteci. Laşi pe foc 6-8 minute. Pui roşiile şi sucul lor, bucheţelele de conopidă, sare, piper, foaia de dafin şi apa. Laşi să fiarbă.
Dai focul mai mic şi acoperi. Laşi pe foc 15-18 minute, până când conopidă este moale şi pătrunsă.
Dai mâncărică de năut şi conopidă la o parte de pe foc. Amesteci cu coriandru şi mentă. Serveşti mâncarea de năut şi conopidă cu orezul pe care îl prepari urmând instrucţiunile de pe ambalaj.
sursa: simplyrecipes.com