Mâncărică de năut şi conopidă

conopida naut jpeg

Nu cred că te-ai gândit vreodată la această combinaţie. Este una deloc îndrăzneaţă, dar foarte reuşită. Această mâncărică de năut şi conopidă poate fi ideală în zilele de post.

Ingrediente

1 lingură ulei 2 linguiţe praf de curry 1 ceapă tăiată solzişori 1 linguriţă ghimbir răzuit 1 1/2 căni năut fiert 1 conopidă curăţată, spălată şi tăiată în bucheţele 1 cutie roşii curăţate şi tăiate cubuleţe sare piper 1 foaie dafin 1/2 cană apă 1/2 cană coriandru tocat 2 linguriţe mentă tocată

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă la flacără medie. Adaugi praful de curry în ulei şi laşi un minut. Adaugi ceapa şi amesteci. Laşi pe foc 6-8 minute. Pui roşiile şi sucul lor, bucheţelele de conopidă, sare, piper, foaia de dafin şi apa. Laşi să fiarbă.

Dai focul mai mic şi acoperi. Laşi pe foc 15-18 minute, până când conopidă este moale şi pătrunsă.

Dai mâncărică de năut şi conopidă la o parte de pe foc. Amesteci cu coriandru şi mentă. Serveşti mâncarea de năut şi conopidă cu orezul pe care îl prepari urmând instrucţiunile de pe ambalaj.

mâncarea de năut

Supa cu naut

Supa cu naut

Cuscus cu naut si conopida

Cuscus cu naut si conopida

Mancare indiana cu naut

Mancare indiana cu naut

sursa: simplyrecipes.com