Mere crocante

Se prepară la cuptor şi vei fi încântat de crusta crocantă, care le va da o textură deosebită
Ai nevoie de
Pentru crustă
½ cană făină
½ cană fulgi de ovăz
½ cană zahăr brun
½ lingură praf de copt
¼ lingură scorţişoară
1/3 cană unt al temperatura camerei
Pentru mere
3-4 mere curăţate şi tăiate bucăţi
1 lingură unt topit
2 linguri făină
1 lingură suc de lămâie
3 linguri lapte
½ lingură esenţă de vanilie
¼ cană zahăr brun
½ lingură scorţişoară
1 praf de sare
Amestecă într-un vas toate ingredientele pentru crustă, până capătă aspectul unul aluat sfărâmicios. Dă-l la frigider.
În alt vas combină untul şi făina, adaugă zeama de lămâie, laptele şi esenţa de vanilie. Amestecă bine. Încorporează zahărul brun, scorţişoara şi sarea. Pune această compoziţie peste mere şi amestecă. Răstoarnă merele într-o tavă de cuptor şi nivelează. Presară pe deasupra aluatul de crustă. Dă la cuptor pentru 40 de minute, până se rumeneşte aluatul. Lasă să se răcească 10 minute înainte să serveşti.
Sursa foto http://tastesbetterfromscratch.com/