Mere în aluat

mere in aluat jpeg

Un desert la îndemâna oricui, aceste mere în aluat pot fi pregătite chiar şi de către cei mai puţin experimentaţi în bucătărie!

Ce ai nevoie

3-4 mere 5-6 linguri făină 150 g zahăr 200 ml apă 3 ouă 1 linguriţă scorţişoară 1 praf de nucşoară ulei pentru prăjit zahăr pudră pentru decor

MOd de preparare

Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă alternativ făina şi apa şi, când amestecul e omogen, scorţişoara şi nucşoara. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase.

Se curăţă merele întregi de seminţe, se taie rondele potrivit de groase şi se scot seminţele. Se trec prin compoziţia cu făină şi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante, se aşază unele peste altele şi se presară cu zahăr pudră.