Mere pane

Deserturile cu mere sunt printre cele mai uşor de preparat. Merele le poţi coace, le poţi adăuga în compoziţia prăjiturilor sau, mai simplu, le poţi face pane.
De ce ai nevoie pentru mere pane
60 g făină
3 linguri lapte
2 mere
1 linguriţă esenţă de rom
1 ou
1 lingură zahăr
300 ml ulei, pentru prăjit
50 g zahăr pudră
1 linguriţă scorţişoară
Cum se prepară mere pane
Amesteci făina, laptele, esenţa de rom şi zahărul tos până când capeţi un aluat cremos. Speli merele, le descojeşti şi le feliezi. Îndepărtezi cutia de seminţe. Încingi uleiul în tigaie. Treci fiecare felie prin aluat şi o prăjeşti pe baie de ulei până când devine arămie. Scoţi feliile de mere pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Cât timp sunt calde le pudrezi cu zahăr amestecat cu scorţişoară.