Mere umplute în aluat

mere umplute in aluat jpeg

Combinaţia de măr cu scorţişoară este extrem de recomandată în curele de slăbire. Mărul este bogat în pectine, fibrele care dau rapid senzaţia de saţietate şi care permit arderea zaharurilor şi a grăsimilor. Scorţişoara conţine cantităţi mari dintr-un flavonoid care ajută la echilibrarea conţinutului de zahăr din sânge. În combinaţie cu mărul, scade apetitul.

Ingrediente

6 mere 1 aluat pentru plăcinte 300 g nuci măcinate 400 g dulceaţă 1 ou

Mod de preparare

Amesteci nucile măcinate cu dulceaţa. Speli merele, le tai în două, le cureţi de seminţe şi cotor şi le umpli cu amestecul de nuci şi dulceaţă. Înveleşti merele în aluat, pe care-l ungi cu oul bătut, le pui pe o tavă şi le dai la cuptor 20 de minute, până se rumeneşte aluatul.