Mic dejun a la Andrei Ţandără

mic dejun DSC 2416 jpeg

Chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“, de la Prima TV, propune o nouă reţetă. De data aceasta foarte potrivită pentru o dimineaţă liniştită de sîmbătă sau de duminică. O nouă idee pentru acest weekend.

Ingrediente

10 ouă de prepeliţă sau 3 de găină 1 felie pastramă de vită 20 g parmezan sau caşcaval 1 ceapă de apă 1 căţel usturoi 1 felie ardei gras 10 roşii cherry sau 4 normale 1 mână mix de salată verde chili ulei oţet sare piper cimbru

Mod de preparare

Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt, iar 3 roşii cuburi. Încingi puţin ulei în tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul. Tai pastrama cubuleţe, o pui în tigaie, amesteci şi ţii puţin să se combine aromele, apoi adaugi roşiile şi potriveşti gustul de sare, piper şi chili. Mai laşi să dea câteva clocote ca să fiarbă roşiile şi, spre final, adaugi cimbru, dai tigaia deoparte şi torni amestecul într-un bol.

Ungi două forme mici pentru cuptor. Spargi ouăle peste legume şi amesteci uşor toate ingredientele ca, pe cât posibil, să mai rămână gălbenuşuri întregi. Torni în forme şi presari puţin caşcaval sau parmezan ras şi dai 10 minute la cuptorul încins. Scoţi formele şi le laşi deoparte.

Tai câteva felii de parmezan sau caşcaval, roşia rămasă şi le pui într-un alt bol împreună cu mixul de salată verde. Stropeşti cu puţin ulei, oţet, potriveşti gustul de sare şi

piper şi amesteci. Serveşti ouăle cu salată şi cu cubuleţe de ardei gras.

foto: Sorin Stana