Minciunele

minciunele jpeg

Ce amintiri plăcute din copilrăie îmi provoacă această reţetă de minciunele! De-abia aştept să mă răsfăţ cu câteva!

Ingrediente

4 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 lingură zahăr 2 linguri coniac (sau rom) 1 lingură smântână 100 ml lapte dulce 1 praf de sare 250 g făină ulei pentru prăjit zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decorat

Cum se prepară

Amesteci oul, gălbenuşurile, zahărul, sarea, smântâna, laptele, coniacul, adaugi treptat făină până se obţine un aluat omogen, moale şi elastic.Întinzi aluatul în foaie subţire, pe planşetă, îl tai în fâşii (folosind rotiţa de patiserie zimţată, ca să fie mai frumoase!) cu lăţimea de 2 cm şi cu lungimea de aproximativ 20 cm.

Le înnozi ca să fie mai spectacu­loase şi le rumeneşti în baie de ulei bine încins, folosind un tuci. Când sunt frumos rumenite şi crocante, le scoţi cu spumiera pe prosoape absorbante, pentru a îndepărta surplusul de grăsime, şi le serveşti pudrate cu zahăr aromat cu vanilie.