„Mingiuţe“ cu brânză

mingiute de branza jpeg

Gata în numai 20 de minute, aceste aperitive sunt startul perfect al unei mese de sărbătoare.

Ingrediente (10 porţii)

400 g brânză de vaci proaspătă 300 g brânză de oi rasă 100 g unt moale 2 cepe roşii 100 g alune 1 legătură pătrunjel 1 legătură tarhon verde sau uscat 200 g caşcaval ras sare piper

Cum se prepară

Se freacă brânza de vaci scursă bine cu untul moale până devine o pastă. Se adaugă brânza de oi rasă şi se amestecă bine. Se condimentează cu piper şi sare, dacă mai este nevoie. Din compoziţia obţinută se modelează, între palme, bulgăraşi de mărimea nucilor.

Se taie ceapa roşie foarte mărunt şi se aşază într-un castronel. În alt castronel, se pun alunele zdrobite, iar în al treilea castronel se pune verdeaţa ­tocată fin. Bulgăraşii de brânză se tăvălesc mai întâi prin caşcaval ras, iar apoi în castronelele pregătite, pentru a se îmbrăca în cruste de ceapă, alune sau verdeaţă, având grijă ca numărul lor, din fiecare crustă, să fie egal. Se vor aşeza combinate, pe un platou.