Mini-tarte cu căpşuni
Prăjiturile cu fructe proaspete sunt printre cele mai delicioase. Este cazul şi acestor mini-tarte cu căpşuni.
De ce ai nevoie pentru mini-tarte cu căpşuni
Pentru aluat
140 g făină
70 g unt
1 lingură zahăr
2 linguri apă rece
Pentru umplutură
225 g smântână
1 linguriţă esenţă de lămâie
30 g zahăr
1 gălbenuş
30 g făină
100 g ciocolată albă
căpşuni
afine
Cum se prepară mini-tarte cu căpşuni
Amestecă făina cu untul tăiat şi zahărul până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Toarnă apa şi amestecă până se omogenizează. Înfăşoară aluatul în folie şi dă-l la rece 30 de minute.
Pune jumătate din cantitatea de frişcă împreună cu esenţa de lămâie într-o cratiţă şi ţine pe foc până ce începe să fiarbă. Dă deoparte. Mixează gălbenuşul cu zahărul şi făina şi toarnă în smântâna fierbinte. Pune din nou pe foc şi amestecă până se îngroaşă. Dă deoparte, adaugă ciocolata ruptă şi amestecă până se omogenizează.
Aşază aluatul în forme şi ţine-le la cuptor până se rumenesc. Le scoţi din forme după ce s-au răcit. Baţi smântâna şi o încorporezi în crema de ciocolată albă. Pune crema într-un poş, umple tartele şi decorează-le cu fructe. Le dai la rece.
Sursa foto http://www.everynookandcranny.net