Minitarte cu cremă şi cireşe
Pentru această reţetă poţi înlocui cireşele cu vişine.
Ingrediente (1 tavă)
1 cană zahăr ½ cană făină sare 6 albuşuri 2 ½ linguri apă călduţă ½ linguriţă esenţă de vanilie
Pentru cremă
1 ½ cană smântână grasă rece
200 g brânză de vaci
½ cană zahăr pudră
16 cireşe
Mod de preparare
Pui într-un bol jumătate de cană de zahăr, făina şi un praf de sare. Într-un alt vas, mai mare, baţi bine albuşurile cu apa şi cu esenţa de vanilie. Apoi, cu mixerul, continui să baţi amestecul adăugând restul de zahăr, până când se mai întăreşte compoziţia. Încorporezi făina, cu grijă, puţin câte puţin, cu o spatulă.
Pui hârtie specială în formele de minitarte şi torni din compoziţie cam pe jumătate în fiecare. Ţii la cuptor 20 de minute până când au căpătat o culoare aurie plăcută sau până trec testul scobitorii. Laşi să se răcească.
Pentru cremă, baţi smântâna până se mai întăreşte, iar într-un alt vas mixezi brânza de vaci până devine mai pufoasă şi o laşi la scurs. Le amesteci împreună cu zahărul pudră şi mixezi din nou. Bagi la frigider şi când s-a mai răcit pui în minitarte şi ornezi cu câte o cireaşă. Dai la frigider şi serveşti rece.