Minitarte sărate

profimedia 0102304804 jpeg

Aceste minitarte sărate pot înlocui micul dejun, pot fi o gustare sănătoasă, iar alături de o garnitură, chiar un fel principal.

Minitarte sărate

Aceste minitarte pot înlocui micul dejun, pot fi o gustare sănătoasă, iar alături de o garnitură, chiar un fel principal.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/4 minitarte

Ingrediente:

2 ouă

1 cârnat

75 ml lapte

125 g făină

½ plic praf de copt

70 g brânză

½ ardei galben

½ ardei roşu

¼ dovlecel

sare

1 lingură ulei

Mod de preparare:

Minitarte sărate

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Freci gălbenuşurile  cu un praf de sare, apoi torni laptele, adaugi făina, în ploaie, amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Tai bucăţi ardeii, dovlecelul şi cârnatul, razi brânza, apoi le adaugi în compoziţie, amesteci şi încorporezi uşor albuşurile.

Răstorni aluatul în forme de minitarte unse cu ulei şi le ţii la cuptor, încălzit în prealabil, până când trec testul scobitorii. Laşi minitartele la răci înainte să le serveşti.

FOTO; Profimedia