Mousse de ciocolată cu frişcă

Dacă eşti pe fugă şi vrei să prepari un desert după care să te lingi pe degete, un mousse de ciocolată cu frişcă este exact ce poţi pregăti într-un timp foarte scurt. Iar dacă nu ne crezi, poţi încerca singur. Nu ai nevoie decât de o jumătate de oră.
Mousse de ciocolată cu frişcă - Ingrediente
150 g ciocolată cu 70% cacao 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele 3 ouă 250 ml frişcă 1-2 linguri cafea, opţional
Mousse de ciocolată cu frişcă - Mod de preparare
Se bate frişca şi se dă la frigider. Într-o cratiţă, la bain-marie, se pun ciocolata, untul şi cafeaua şi se amestecă până ce s-a topit ciocolata. Se scoate de la bain-marie şi
se lasă să se răcorească. După ce s-a răcit ciocolata se adaugă gălbenuşurile şi o treime din frişca bătută. Se pune şi jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Se amestecă bine şi apoi se pune frişca rămasă şi albuşurile. Se pune spuma în pahare, care se dau la rece cel puţin opt ore, şi se serveşte cu frişcă şi ciocolată rasă. Gata mousse-ul de ciocolată cu frişcă! Poftă bună!