Murături asortate

Giardiniera (mixed pickles) + steps jpeg

Ce poate mai fi mai bun decât să pui pe masă o mâncărică de fasole şi să scoţi n borcan de murături pe masă, cu toate bunătăţile, conopidă, castraveţi, gogoşari şi morcovi? Acriturile fac orice mâncare mai gustoasă, unde mai pui că durează puţin să le pui la borcan.

Ingrediente 3 conopide 500 g morcovi 2-3 gogoşari 100 ml oţet foi de dafin piper boabe boabe de muştar sare grunjoasă apă cât cuprinde

Speli bine conopida, o rupi bucheţele şi o laşi în apă cu oţet cel puţin 30 de minute. Aşezi un strat de boabe de muştar pe fundul borcanelor. Pui bucheţelele de conopidă, aşezi felii de morcovi, fâşii de gogoşari şi foi de dafin. Separat, fierbi saramura astfel: pui o lingură de sare şi de piper boabe la fiecare litru de apă şi o torni fierbinte peste legume. Închizi borcanele ermetic şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit.