Must tămâios

must tamaios jpeg

Cu alcool sau nu, băuturile din fructe sunt răcoritoare, hrănitoare, pline de savoare şi, mai ales, uşor de preparat.

Ingrediente

10 kg struguri din soiul tămâioasă albă 250 g zahăr apă

Preparare

Alegi struguri cu boabe zemoase, foarte ­bine copţi. Desprinzi boabele de pe ciorchini, îi treci prin storcător, filtrezi zeama printr-o sită deasă sau prin tifon şi o măsori.

Separat, fierbi apa (socotind câte un pahar pentru fiecare litru de zeamă de struguri) cu zahărul, amestecând până se topeşte zahărul. Torni siropul răcit complet peste zeama de struguri, tragi la sticle, le închizi ermetic şi le sterilizezi, 20 de minute, prin fierbere ­într-un vas cu apă. Laşi sticlele să se răcească în apa de sterilizare, apoi le depozitezi la loc răcoros.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg