Napolitane cu gem
Banalele napolitane pot căpăta un gust de invidiat dacă le pui şi ceva gem din cămara ta.
Ingrediente (15 porţii)
5 foi de napolitană 300 g biscuiţi 200 g zahăr 200 ml lapte 1 lingură pudră de cacao 200 g unt 2 linguri rom 250 g gem de fructe (după preferinţă)
Cum se prepară
Se pun la fiert laptele şi zahărul şi se lasă pe foc până capătă consistenţa unui sirop. Se adaugă biscuiţii măcinaţi şi se mai fierb 2-3 minute, amestecând mereu.
După răcire, se adaugă untul frecat spumă, romul, pudra de cacao şi gemul de fructe. Se amestecă totul foarte bine.
Se ung foile de napolitană cu această compoziţie, se aşază una peste alta, deasupra se pune un blat mai greu pentru a păstra foile drepte şi se lasă la rece până a doua zi, când se porţionează.