Napolitane cu gem

napolitane cu gem jpeg

Banalele napolitane pot căpăta un gust de invidiat dacă le pui şi ceva gem din cămara ta.

Ingrediente (15 porţii)

5 foi de napolitană 300 g biscuiţi 200 g zahăr 200 ml lapte 1 lingură pudră de cacao 200 g unt 2 linguri rom 250 g gem de fructe (după preferinţă)

Cum se prepară

Se pun la fiert laptele şi zahărul şi se lasă pe foc până capătă consistenţa unui sirop. Se adaugă biscuiţii măcinaţi şi se mai fierb 2-3 minute, amestecând mereu.

După răcire, se adaugă untul frecat spumă, romul, pudra de cacao şi gemul de fructe. Se amestecă totul foarte bine.

Se ung foile de napolitană cu această compoziţie, se aşază una peste alta, deasupra se pune un blat mai greu pentru a păstra foile drepte şi se lasă la rece până a doua zi, când se porţionează.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg