Napolitane cu gem şi rom

napolitane gem rom jpeg

Dacă vrei să prepari ceva rapid, un fel de gustare dulce care să fie pe gustul oricui, poţi încerca această reţetă de napolitane cu gem şi rom.

Ingrediente pentru napolitane cu gem şi rom

5 foi de napolitană 300 g biscuiţi 200 g zahăr 200 ml lapte 1 lingură pudră de cacao 200 g unt 2 linguri rom 250 g gem de fructe (după preferinţă)

Mod de preparare pentru napolitane cu gem şi rom

Se pun la fiert laptele şi zahărul şi se lasă pe foc până capătă consistenţa unui si-rop. Se adaugă biscuiţii măcinaţi şi se mai fierb 2-3 minute, amestecând mereu. După răcire, se adaugă untul frecat spumă, romul, pudra de cacao şi gemul de fructe. Se amestecă totul foarte bine. Se ung foile de napolitană cu această compoziţie, se aşază una peste alta, deasupra

se pune un blat mai greu pentru a păstra foile drepte şi se lasă la rece până a doua zi, când se porţionează.