Negresă

Simplu de preparat în orice moment al zilei, negresa este desertul care te poate scoate din orice încurcătură.
Ingrediente
150 g ciocolată neagră 125 g unt 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 3 ouă 1 pliculeţ drojdie uscată 100 g mieji de nuci coajă de portocală confiată 1 praf sare
Mod de preparare
Tai ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi, adaugi untul, puţin câte puţin, amestecând continuu până când capătă consistenţa unei creme. Separat, într-un castron, baţi ouăle cu zahărul, adaugi crema de ciocolată, praful de sare şi făina amestecată cu drojdia, în ploaie, apoi încorporezi coaja de portocală şi nucile tăiate fin. Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încins aproximativ 30 de minute. O serveşti a doua zi.