Negresă cu nectarine

negresa cu nectarine jpeg

O simplă prăjitură cu atingerea suavă a unor fructe de vară nu înseamnă decât un deliciu răcăros la ceasurile amiezii!

Ingrediente (1 tavă) 170 g ciocolată neagră 85 g unt 25 g pudră de cacao 105 g făină 2 g praf de copt 1 praf de sare 2 ouă 200 g zahăr 60 ml cafea

Pentru ornat

frişcă de 32% grăsime

5 nectarine bine coapte

Mod de preparare

Ungi o tavă cu unt şi tapetezi cu hârtie de copt. Laşi marginile hârtiei să atârne. Untul, ciocolata şi cacaua le pui pe baie de aburi la topit. Amesteci pentru a avea o textură cât mai cremoasă. Laşi la răcit.

Separat, baţi ouăle cu zahărul până când se îngroaşă compoziţia şi se deschide la culoare. Adaugi crema de ciocolată răcită, amesteci, apoi încorporezi cafeaua. Amesteci făina cu praful de copt, le cerni împreună şi le încorporezi. Presari sarea şi continui să amesteci până când făina este perfect încorporată.

Torni compoziţia în tavă şi coci 30 de minute. Scoţi şi laşi la răcit.

Speli nectarinele, le scoţi sâmburii şi le tai feliuţe. Baţi frişca rece şi o laşi deoparte. Tai negresa, pui deasupra cu ajutorul unui spriţ frişcă şi feliuţe de nectarine.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg