Negresă cu nectarine

negresa cu nectarine jpeg

O simplă prăjitură cu atingerea suavă a unor fructe de vară nu înseamnă decât un deliciu răcăros la ceasurile amiezii!

Ingrediente (1 tavă) 170 g ciocolată neagră 85 g unt 25 g pudră de cacao 105 g făină 2 g praf de copt 1 praf de sare 2 ouă 200 g zahăr 60 ml cafea

Pentru ornat

frişcă de 32% grăsime

5 nectarine bine coapte

Mod de preparare

Ungi o tavă cu unt şi tapetezi cu hârtie de copt. Laşi marginile hârtiei să atârne. Untul, ciocolata şi cacaua le pui pe baie de aburi la topit. Amesteci pentru a avea o textură cât mai cremoasă. Laşi la răcit.

Separat, baţi ouăle cu zahărul până când se îngroaşă compoziţia şi se deschide la culoare. Adaugi crema de ciocolată răcită, amesteci, apoi încorporezi cafeaua. Amesteci făina cu praful de copt, le cerni împreună şi le încorporezi. Presari sarea şi continui să amesteci până când făina este perfect încorporată.

Torni compoziţia în tavă şi coci 30 de minute. Scoţi şi laşi la răcit.

Speli nectarinele, le scoţi sâmburii şi le tai feliuţe. Baţi frişca rece şi o laşi deoparte. Tai negresa, pui deasupra cu ajutorul unui spriţ frişcă şi feliuţe de nectarine.