Negrese turceşti cu cafea

negrese turcesti cu cafea jpeg

Bucătăria turcească este urmaşa tradiţiilor culinare otomane, prin urmare influenţată de mai multe culturi şi naţiuni. Cafenelele din Imperiul Otoman erau locurile unde se forma opinia publică şi erau frecventate în special de bărbaţi. Turcii practică frecvent şi cititul în cafea, femeile făcând prevestiri despre viaţă şi viitor, direct din cana curiosului. Chiar dacă nu ai ajuns până acum în Turcia, poţi încerca această reţetă de negrese turceşti, delicioase şi uşor de preparat, pentru a avea parte de o experienţă orientală chiar la tine acasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti negrese turceşti cu cafea

110 g unt

80 g făină

85 g ciocolată cu 75% cacao

3 ouă

150 g

7 g boabe de cafea, cafea măcinată sau expresso

câteva boabe cardamom, măcinate (se găseşte la plafar)

esenţă de vanilie, după gust

1 praf de sare

Cum pregăteşti negrese turceşti cu cafea

Încălzeşti cuptorul la 160 de grade. Ungi o tavă cu puţin unt şi presari în ea o cantitate mică de făină. Topeşti ciocolata şi untul rămas deasupra unui vas cu apă fierbinte. Mixezi ouăle şi zahărul într-un alt bol, până obţii o textură cremoasă. Adaugi cafeaua, cardamomul măcinat, esenţa de vanilie şi praful de sare şi le încoprporezi în compoziţia cu ou. Torni ciocolata topită peste, apoi făina.

Pui aluatul în tavă şi dai la copt timp de 25-30 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit câteva minute. Serveşti cu extra ciocolată rasă pe deasupra.

Sursa http://www.epicurious.com