Nuga cu sos de ciocolată şi caramel

Se zice că ar fi o bavareză. Şi o nu orice bavareză, ci una răcoritoare şi rapidă, gata în numai 30 de minute.
Ingrediente
300 g miere de albine 3 albuşuri 75 ml apă 250 g zahăr 250 g alune 2 mandarine
Pentru sosul de ciocolată şi caramel
150 g frişcă
175 g ciocolată
1 lingură pudră de cacao
2 linguri zahăr
Cum se prepară
Se pune mierea de albine într-o crăticioară şi se încălzeşte, la foc mic. În alt vas, se fierbe zahărul cu apa până începe să se îngroaşe şi apoi se amestecă cu mierea de albine. Se lasă la răcit. Separat, se bat albuşurile spumă tare şi se adaugă treptat amestecul de miere cu sirop de zahăr, bătând continuu până se obţine o cremă moale. Se adaugă alunele prăjite în prealabil şi se amestecă bine. Compoziţia se aşază într-o formă rotundă şi se dă la frigider câteva ore. Între timp, se prepară sosul de ciocolată, amestecând frişca cu ciocolata tăiată mărunt şi pudra de cacao. Se fierbe la foc mic până se îngroaşă. Cele două 2 linguri de zahăr se fierb cu o linguriţă de apă până se caramelizează. În momentul servirii, se scoate desertul din formă, se aşază pe un platou, se decorează cu felii de mandarine şi alune prăjite, şi de jur-împrejur se formează o „pânză de păianjen” din sosul de ciocolată şi caramel.