Ochiuri româneşti

ochiuri romanesti jpeg

Li se mai zice şi ouă poşate, dar cel mai des întâlnit le găsim ca ochiuri româneşti. Cum se fac ele, afli din reţeta noastră.

Ingrediente

6 ouă 60 g unt 50 g caşcaval ras 600 g roşii sare piper apă oţet

Mod de preparare

Torni într-o cratiţă 500 ml de apă, 1-2 linguri de oţet şi un praf de sare. O ţii să clocotească, apoi dai focul mic şi laşi să fiarbă. Spargi ouăle separat şi le dai drumul, unul câte unul, în apă. Atenţie, nu trebuie să clocotească! Ai grijă să nu se lipească unul de altul. Le scoţi, după ce li s-a închegat albuşul, cu o spumieră şi le laşi să se scurgă bine. Le păstrezi pe o farfurie caldă. Crestezi roşiile şi le opăreşti câteva secunde, apoi le descojeşti, le scoţi seminţele şi le tai cubuleţe. Topeşti untul şi căleşti roşiile, dai cu sare şi piper după gust. Le ţii două-trei minute, le aşezi pe un platou, pui ochiurile, presari caşcavalul şi serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg