Omletă cu cârnaţi şi ciuperci

Copiii sunt, de obicei, mofturoşi la mâncare, însă nu te vor refuza atunci când le oferi la micul dejun această omletă cu cârnaţi şi ciuperci.
De ce ai nevoie pentru omletă
250 g cârnaţi, uşor afumaţi
2 fire praz
200 g ciuperci
1 lingură unt
10 ouă
50 ml lapte
1 praf de sare
piper
Cum se prepară omleta
Dai drumul la cuptor. Cureţi firele de praz, apoi le toci. Feliezi cârnaţii şi-i rumeneşti în tigaie, apoi scoţi bucăţile pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Adaugi în tigaie untul, prazul şi ciupercile feliate. Amesteci constant până scade zeama lăsată şi legumele se rumenesc uşor.
Separat, baţi ouăle cu laptele, sare şi piper, după gust. Pui cârnaţii într-o tavă, adaugi prazul şi ciupercile, apoi torni ouăle şi dai tava la cuptor 40-45 de minute.